woensdag 27 juli 2011

Hoever gaat hulp?

Wie of wat laat jonge boerenzwaluwen vroegtijdig hun nest verlaten? Honger (gebrek aan voedsel bij kouder weer en regen?), overmoed, problemen ouders? Ook gisteren verlieten twee jongen op eigen initiatief of gedwongen te vroeg hun nest. Jongen van het tweede broedsel van het derde paar in boerderij Stokkink. Ze bleven de gehele dag op de grond zitten, vlogen direct weer van een tafeltennistafel waar ik ze op zette. Meer konden ze niet. Vannacht zag ik bij thuiskomst dat ze op een warm matje zaten, waar ook herdershond Raisa vaak op ligt. Veiligheidshalve heb ik het duo, dat zich met de klauwtjes vastklemde aan de mat en om mijn vingers en krijste, op een tafeltje gezet, waar een kleedje (ook warm) overheen ligt. Daar zaten ze vanmorgen nog, dicht bij elkaar.
En de ouders voeden het 'domme' tweetal gelukkig nog!!! Maar hoe ver moet een mens gaan in hulp aan deze 'wilde' vogels?
Twee andere uitgevlogen jongen (foto onder), die maandag ook even de grond op zochten, zitten nu heerlijk samen op ene draadje in de boerderij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten